Frederik og Zilia

Frederik Kragh Brandt og Zilia Roikjær

Frederik Kragh Brandt er uddannet Diplomingeniør i proces og innovation og Zilia Roikjær har uddannelsen Entreprenørskab og Design.
Sammen har de skabt Plastic Projects der handler om at fremstille æstetiske plader af genanvendt plast, som kan bruges til at producerer nye bæredygtige produkter. Der giver plast en fornyet værdi og fremmer ressourcebevidstheden i samfundet. 

De fremstiller æstetiske plader af genanvendt plast der kan bruges som et alsidigt byggemateriale, så alle har mulighed for skabe nye produkter i genanvendt plast. Pladerne kan bruges på samme måde som træ til at bygge alt fra borde til skateboards.  
 
“Pladerne har et mangfoldigt udtryk, som marmor eller terrazzo, der viser at genanvendt plast kan være flottere end almindelig plast. Vi ser dette som nøglen til at skabe en samfundsmæssig forandring hvor folk værdsætter genanvendt plast og kræver det i deres forbrug, for dermed at udbrede genanvendelseskultur i hele industrien.  “

“Projektet har til mål at genanvende så mange kg, plast som muligt, hvilket reducere behovet for ny plast samt forhindre plastaffald i at komme på forbrændingen. Derudover er det vores mission at vise at det er muligt at skabe en grønnere og smukkere fremtid med vores produkter, som vi tror på vil skabe mere bevidste forbrugere der efterspørger mere bæredygtige produkter.”


“Vi udvikler bæredygtigt materiale af genanvendt plast, som vi opfordre flere at bygge med, det har styrkekvaliteter og materialet er for godt til at blive set som affald. Så har det en stor æstetisk kvalitet som vi ønsker at bruge til at bæredygtighed ikke kun behøver at være brunt eller gråt, men at det kan være et smukkere valg.”

“Vores projekt startede da Frederik blev ansat i Maker, til at lave aktiviteter og materialeudvikling i Horizon 2020 projektet Siscode. Her opbyggede han kompetencer inden for plast genanvendelse og vi skabte hermed fundamentet for vores virksomheden i dag.”

“Maker er grundlag for at vi har den virksomhed vi har nu, vi har haft mulighed for at bygge vores eget udstyr og vi har kunne raffinere vores produkter.
Vi har haft stor gavn af Communitiet, hvor vi har mulighed for at bruge hinandens ekspertise, ved hjælp af sparring, samarbejde og udvikling af vores processer. Det har f.eks. gjort at vi har fundet ud af hvad vores kunder kan have brug for, ved hjælp af sparring.
Vi har samarbejdet med andre start-ups og skabt mulighed for at flere har adgang til et bæredygtigt materiale.”

 

Hvis I skulle anbefale Maker, hvordan ville jeres anbefaling se ud?


“Hvis du har brug for plads til at udvikle dit arbejde er det den bedste mulighed i København, man kan komme med forskellige stadier i sin proces og få noget ud af det. Lige gyldigt hvad du vil udvikle, der er noget at hente for alle. Vi har allerede anbefalet Maker til flere iværksættere.

Hos Maker er der et fællesskab der faktisk lykkes, det kan være svært at finde et ordenligt fællesskab, men hos Maker bruger vi hinanden enormt meget og har et rigtig godt fællesskab.”

Mathieu Bulliot
Kirstine Kolling Hansen


Translate »