KOSTBART

KOSTBART (DK)

– Fremtidens fysiske iværksættere skal findes i et Makerspace

Med en ny millionbevilling fra Tuborgfondet starter Foreningen Maker et ambitiøst initiativ for at give flere unge fysiske iværksættere muligheder for at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger ved hjælp af digitale fabrikationsteknologier.

I et bæredygtigt samfund skal vi kunne mere end at måle, veje og sortere vores CO2 aftryk. Vi skal kunne handle! Vi skal have flere unge, grønne, fysiske iværksættere i Region Hovedstaden og de skal have de bedste betingelser for bæredygtig produktudvikling.  

Analyser fra blandt andet Dansk Erhverv og Dansk Industri viser, at Danmark har en lav andel af iværksættere ift. resten af EU. Det gør sig også gældende for grønne, fysiske iværksættere, der blandt andet kæmper med manglende adgang og overblik over åbne værksteder og som ikke har etablerede netværk, der kan sikre vidensudveksling og best practice ift. bæredygtighed, materialer, design, produktion og innovationspotentiale.

Om projektet

KOSTBART er designet til at skabe nye kompetencer hos unge iværksættere, forene unge og andre der arbejder med grønne, fysiske løsninger og formidle viden, åbne prototype-faciliteter, gode eksempler og inspirerende tilgange til alle der tager del.

Maker kommer til et Makerspace nær dig

Maker rækker ud til alle unge i Region Hovedstaden og inviterer blandt andet til prototype- og videnssaloner i de etablerede makerspaces rundt i kommunerne. Her vil man kunne arbejde med at gøre idéer fysiske og bæredygtige gennem et community af både trænede og utrænede iværksættere. Her skal vi sammen være nysgerrige, skabe den praktiske forståelse for fysisk iværksætteri og udvikle kompetencerne til at bruge et makerspace med digitale fabrikationsteknologier og traditionelt håndværktøj. 

“Med KOSTBART fræser vi de første linjer til et Danmark, hvor flere unge kan bidrage til at skabe de næste bæredygtige løsninger, vi så desperat har brug for. Med digitale fabrikationsteknologier som 3D print, CNC og laserskæring og opblomstringen af makerspaces har vi faciliteterne til at skabe fornyet begejstring for fysisk innovation, bæredygtighed og håndværk. Kort sagt skal flere kunne gøre mere.”
Det fortæller direktør for Foreningen Maker, Malte Hertz Jansen. 

Foreningen Maker modtager 1.628.200 kr. fra Tuborgfondet

Sekretariatschef Peter Giacomello siger:
”I fremtiden skal dansk erhvervsliv leve af at udvikle klimavenlige løsninger. Derfor har vi brug for unge med nye idéer og handlekraft. Tuborgfondet styrker unges muligheder for at accelerere den grønne omstilling, og jeg håber at Maker kan inspirere og skabe rammerne for at endnu flere unge kaster sig ud i grønt iværksætteri.”

Om Maker

Foreningen Maker arbejder for at bringe iværksættere sammen og skabe linket til det etablerede. Vi understøtter det boblende vækstlag af handlekraftige mennesker ved at stille fysiske faciliteter til rådighed for at idéer, der ligger gemt i krøllede hjerner, kan materialisere sig som nye produkter og innovative, skæve, inspirerende løsninger.

Vi gør det nemmere og sjovere at være fysisk iværksætter i Danmark og skubber til grænserne for innovation og urban produktion. Maker driver Viadukten under Langebro i København, et åbent værksted for iværksættere, skaber festivaler med fokus på skaberkraft og innovation og arbejder på tværs af EU i store videns- og praksisprojekter omkring bæredygtig produktudvikling.

Om Tuborgfondet

Tuborgfondet styrker unges muligheder for at realisere deres drømme og idéer sammen med andre unge og få indflydelse på fremtidens bæredygtige samfund.
Fondet er en del af det erhvervsdrivende Carlsbergfondet og uddeler 60-70 mio. kr. om året. Pengene til uddeling kommer fra aktieafkastet i Carlsberg A/S.

Kontaktoplysninger

Maker


Administrerende direktør Malte Hertz Jansen

malte@maker-effekt.dk

2891 3537

 

Tuborgfondet


Kommunikationsansvarlig Anni Riedel-Lyngskær

al@tuborgfondet.dk
2073 8076

Viadukten lukker 31. oktober 2022
A community approach to distributed design