Mathias Vidas Olsen

Mathias Vidas Olsen

Mathias Vidas Olsen ejer guldsmedjen Ravnsgård Smykker, hvor han laver oldmoderne kunsthåndværk, især med fokus på smykker.
Fælles for det oldmoderne kunsthåndværk er at det altid tager afsæt i det mytoæstetiske univers fra den Skandinaviske oldtid, men han forsøger ofte at inkorporere moderne teknologi og udtryk. Han arbejder med træsnit, papirsklip, smykker og andet brugskunst.
 

“For tiden arbejder jeg ikke med produktudvilkning, så meget som jeg arbejder med produktionsudvikling. Altså jeg ser på optimering af produktion, samtidig med at forsøger at se på hvordan andre kulturer igennem tiden har lavet håndværk. Hvad har deres processer været, når de har stået over for lignende udfordringer som kunsthåndværkeren har i dag, hovedsageligt kundens budget vs. kundens ønsker vs. udgifter forbundet med især timeløn.

Hvordan effektiviserer vi sådan at vi kan imødekomme den moderne kundekreds’ ideer om et rimeligt prisleje, når vi konkurrerer med timeløn af polske, amerikanske, kinesiske og andre østlige lande. Hvor går grænsen for hvornår noget er automatiseret og hvornår er den menneskelige hånd ”nok” indover. Det er blandt andet her viadukten kommer ind i billedet med dets maskinpark der giver mig mulighed for at eksperimentere med produktionsmetoder, udtryk og designs.
Form follows production.”

“Jeg vil gerne skabe noget tidsværende der er rodfæstet i et kulturudtryk der måske ikke er tidssvarende. At arbejde i det spændingsfelt imellem noget der på den ene eller anden måde stadig ret beset eksisterer i vores sind, men som ikke rigtig er manifesteret og måske heller ikke rigtig passer ind. At finde måder at komme det usagte nærmere og undersøge udtryksformerne fra ældre tider.”

Uden Maker og Viadukten havde jeg ikke haft mulighed for at kunne være nået til der hvor jeg er nu. Dets maskiner og fleksibilitet med medlemskab er alfa og omega i måden jeg tænker og udfører en stor del af min produktion på.

Man kan altid få råd og vejledning fra folk der enten har arbejdet med noget lignende som en selv, eller som måske kender maskinerne bedre end man selv gør. Og der er altid mulighed for samarbejde.

 

Hvis du skulle anbefale Maker, hvordan ville jeres anbefaling se ud?


“Jeg anbefaler tit Maker, viadukten til venner og kollegaer der enten skal bruge en person der arbejder med et projekt, som jeg ved findes i viadukten, eller også anbefaler jeg stedet baseret på maskinparken og værkstedet.”

Tue Dissing
Mathieu Bulliot


Translate »