SISCODE – Co-design for society in innovation and science

SISCODE - Co-design for society in innovation and design

Med SISCODE var Maker med til at undersøge og teste, hvordan co-creation kan være med til at skubbe til udviklingen og skaleringen af bæredygtige samfundstiltag på tværs af EU.

Vi har med udgangspunkt i plastikgenanvendelse arbejdet på lokalt forankrede genanvendelses- og designløsninger og har talt med borgere i København, makere, producenter af plast, beslutningstagere og mange flere for at finde en model til at samskabe flere bæredygtige løsninger til samfundet.

Hvorfor genanvendelse af plast?

Designere og iværksættere i København har efterspurgt lokalt fremskaffede, genbrugte plastmaterialer til brug i deres produktioner og projekter. Under prototypen af ​​PIPO (Plastic-In Plastic-Out) indså vi, at det at have en lille skala prototype af vores plastbearbejdningsløsning også skabte stor interesse fra andre aktører hvilket gjorde PIPO til en videndelingsplatform og træningsfacilitet for lokale interessenter med et ønske om at blive mere cirkulær.

I projektet opstod blandt andet virksomheden F. K. Brandt (klik), der nu producerer genanvendte plastplader og i 2022 fik Innofounder legat for at videreudvikle både produkt, produktion og afsætning. 

Læs mere om projektet her: https://siscodeproject.eu 

Distributed design: A new way of creating sustainable products?
CIRCuiT - Circular construction in regenerative cities


Translate »