13 Apr The Refrigeration Project X Maker
"The Refrigeration Project"
X
Maker
-- Prototypen --
Over en tredjedel af verdens befolkning har ikke adgang til effektiv kølemuligheder. Konsekvenserne er bl.a. madforrådnelse i allerede dårligt stillede områder, øgede sundhedsrisici og begrænsede muligheder for opbevaring af livsreddende medicin og lægemidler.
Med fokus på Indien, hvor hyppige strømafbrydelser kan vare i op til 48 timer og begrænset adgang til vand gør, at mange familier kæmper, har ”The Refrigeration Project” til formål at udvikle et open source-køleskab, der virker i op til 72 timer uden strøm for at omgå problemet.
Maker deltager i EU’s Horizon 2020 projekt OPEN NEXT, der har til formål at skabe bedre betingelser og nye modeller for open source hardware udvikling. Herigennem har Maker etableret samarbejde med den engelske organisation ”The Refrigeration Project” om udviklingen af verdens første prototype af et køleskab, der kan gå off-the-grid, er low-cost og som kan bygges af standard komponenter, der kan findes over hele verden.
Vores engelske partner stod for indledende udvikling og tekniske tegninger, hvorefter Maker havde ansvaret for den egentlige prototype. Gennem et Open Call samlede Maker et team på seks personer med kompetencer inden for, produktionsteknologi, produktudvikling, arkitektur, elektricitet og proces.
De fik én opgave: Byg en prototype på 5 dage, der kan testes i Indien.
Teamet havde adgang til Viadukten, Makers professionelle værksted under Langebro, hvor de brugte digitale fabrikationsteknologier og almindeligt værktøj til at bygge prototypen.
Teamet bestod af:

Erika Hattori – (træ og konstruktion)
Arch, Arkitekt med en passion for at skabe beboelige rum på en bæredygtig måde.
Emil Bach Hansen (træ og konstruktion)
Studerer til Produkt teknolog på KEA og var i perioden i praktik hos Maker og har dermed kendskab til alle materialer og maskiner i Viadukten.

Leif Nejst (elektronik)
Elektro ingeniør på DTU, var en altafgørende faktor inden for at bygge det elektriske aspekt af prototypen.
Rasmus Tofthøj Jakobsen (elektronik)
Studerer Proces og innovation på DTU og har tidligere været praktikant hos Maker og kender alle maskiner i Viadukten. Han har yderligere taget kursus indenfor mekatronik.

Lisa Harrsen (metal og vandkammer)
Studerer produktionsteknologi og har taget de enkelte halvårige introkurser i møbelsnedkeri og polstring, hvor hendes kreative håndværksmæssige færdigheder blev forbedret.
Anders Leth (metal og vandkammer)
MSc in Produkt udvikling og Innovation på SDU og har arbejdet på at udvikle et produkt inden for samme område, men med fokus på at levere rent vand.

Målet var at have en fungerende prototype om fredagen til lancering med deltagelse fra vores samarbejdspartnere fra England.
Prototypen var en succes, holdt vand og kølede ca. 7 grader i timen ned til nul-punktet. Næste skridt er tests af køleskabet i Indien i virkelighedsnære omgivelser.
Hvis du er interesseret i at vide mere om projektet kan du læse mere ved at trykke på knappen