Tue Dissing

Tue Dissing

Lyd by Dissing er skabt med det formål at få den gode lyd tilbage i stuerne. Det bliver gjort ved at designe smukke hi-fi og high end højttalere, der passer ind i det morderne hjem. Fokus har primært været på væghøjttalere.

Tue udvikler en trådløs og aktiv streaming højttaler, der kan bruges til at gengive musik igennem Bluetooth og Spotify Connect. Målet er at lave et flot alternativ til de mange plastik streaminghøjttaler, der er på markedet i dag. Materialevalg og udseende er mindst lige så vigtigt, som lyden.

”Der er desværre alt for mange eksempler på produkter, med indbygget forældelse. Det betyder at forbrugeren reelt set er i producentens vold. Hvis en producent ønsker at slukket for et produkt, kan de bare gøre det. Så står forbrugeren uden mulighed for reparation, eller udvidelsesmuligheder.”

“Ved at designe højttaleren som open source, giver vi magten tilbage til forbrugeren. Det vil til dels være muligt selv at udvide og reparere højttalere, skulle noget gå i stykker. Hvis enkelte dele bliver slidt, eller bliver forældet, kan de enkelte komponenter skiftes.”


“I forhold til Maker, har det været godt at have adgang til et træværksted i Viadukten. Dog er det ikke blevet brugt i så høj grad som det var forventet. Muligheden for at have et sted at mødes og samarbejde om produktet har været godt.

Der har dog ikke været meget input fra de folk jeg har mødt i Viadukten. Da der er tale om et små-kompliceret design, som kræver en del tid/energi at sætte sig ind i for at kunne bidrage til projektet. Der er blevet skabt starten til et community på ing.dk igennem den blog jeg skriver. Det kunne godt give lidt.”


Hvis I skulle anbefale Maker, hvordan ville jeres anbefaling se ud?


“Der er et fint træværksted. Med en del gode maskiner og værktøj.”

Antonio Esparza
Mathias Vidas Olsen


Translate »