Maker-medlem roses for vand(d)vittigt projekt

Maker-medlem roses for van(d)vittigt projekt


Henry Glogaus Solar Desalination Skylight får også opmærksomhed andre steder end hos Maker. Nu har dr.dk bragt en stor artikel om destillationsapparatet, der ved hjælp af jordens naturlige processer omdanner saltvand til drikkevand og lys.

De sidste seks måneder har Henry Glogau været medlem hos Maker, hvor han har udviklet og skabt sin prototype til Solar Desalination Skylight, som i første omgang er tiltænkt Chile, hvor befolkningens adgang til især vand bliver stadig mere begrænset.

Fra saltvand til drikkevand

For selvom Chile oplever tørke, bruger den voksende mineindustri store mængder af det tilgængelige vand til at udvinde kobber, guld, sølv og jern, mens hele 80 procent af landets vandressourcer tilhører private firmaer, hvilket gør chilenernes adgang til rent vand yderst begrænset.

Men det har Henry Glogau fundet en løsning på. Solar Desalination Skylight bruger nemlig solens varme til at fordampe saltvand – men i stedet for at kondensen forsvinder op i atmosfæren, opsamler apparatet det rene vand i en beholder – og dermed kan du drikke det.

 

Læs hele den store artikel her


Om Henry Glogau
Newzealandske Henry Glogau er 25 år, uddannet fra Det Kongelige Kunstakademi for Arkitektur, Design og Konservering og arbejder til dagligt som arkitekt hos 3XN/GXN. Udover at være medlem hos Maker, er han også en af de udvalgte deltagere til vores akademi Distributed Design to Improve Life, der løber af stablen i august 2021.

 

Distributed Design to Improve Life bliver til i samarbejde med vores partnere The Index Project, DTU, Alex Kimber og Institute for Advanced Architecture of Catalonia.

 

Nordic Grow: Hvordan man gør en prototype bæredygtig?
The Refrigeration Project X Maker