Om Foreningen Maker & Fysisk Iværksætteri

I Foreningen Maker mener vi, at fysisk iværksætteri, bæredygtige løsninger og innovation skal have de bedste betingelser, og vi vil spille en rolle i at skabe grønne og cirkulære løsninger. Derfor giver vi kreative, nysgerrige og handlekraftige folk mulighed for at virkeliggøre deres idé.
 

Under mottoet “Vi kan ikke alt selv. Men vi kan det meste sammen,” bringer vi fysiske iværksættere sammen og skaber en mulig til erhvervslivet for at give liv til nye ideer og løsninger og understøtte vækstlaget af handlekraftige talenter.

Kort sagt er Maker bindeleddet mellem makerbevægelsen og den professionelle forretningsverden – her får du det bedste af begge verdener.

Vi gør det nemmere og sjovere at være fysisk iværksætter

Danskerne er fulde af virketrang og vilde med opfinderi, og her findes løsningerne på en lang række udfordringer. Men på trods af de mange gode ideer ude i landet, er der stadig alt for få, der vælger at blive iværksættere. Og af dem, som forsøger, er der alt for mange, som fejler. Det vil vi i Maker gerne ændre på. 

 

Vi ønsker at skabe de bedste betingelser for fysisk iværksætteri, innovation og bæredygtige løsninger i det danske iværksættermiljø og samarbejder med alle, der ønsker det og har en idé.

 

Vi vil gøre det nemmere at være fysisk iværksætter ved at give adgang til fysiske faciliteter, opbygge og udveksle viden og kompetencer og bygge bro til etablerede virksomheder. 

 

Vi vil gøre det sjovere at være fysisk iværksætter ved at arrangere events, festivaler og arrangementer for og med nuværende og fremtidige medlemmer.

300

m2 prototype laboratorie

50.000

festivalgæster på Makerfestivaler

25

forskellige uddannelser repræsenteret i foreningen

55

samarbejdspartnere i Foreningen Maker

Hvem er vi?

Malte Hertz Jansen

Direktør og projektleder
malte@maker-effekt.dk

Asger Nørregaard Rasmussen

Projektleder og værkfører i Viadukten

asger@maker-effekt.dk

Elisabeth Hamerik Schwarz

Kommunikation og PR

elisabeth@maker-effekt.dk 

Person Icon

Laura Serup

Rengøring i Viadukten

Bestyrelsen bag Foreningen Maker

Bag Foreningen Maker sidder en dedikeret bestyrelse, der brænder for at få fysisk iværksætteri, grønne løsninger og innovation til at stå endnu stærkere i Danmark. 

 

Henrik Rasmussen (formand)

Tidl. CEO i Roskilde Festival og professionelt bestyrelsesmedlem

”Det kreative, producerende vækstlag i Danmark har hårde kår i disse år. Derfor er Makers arbejde for at gøre det nemt og sjovt at være fysisk iværksætter så afgørende.”

 

Julie Hjort

Programdirektør, Dansk Design Center

”Fysiske iværksættere i hele Danmark er en stor kreativ muskel, som Foreningen Maker er med til at løfte helt fra idé til produkt til værdi.” 

 

Nigel Edmondson

Direktør, Manufacturing Academy of Denmark (MADE)

”Foreningen Maker muliggør design og produktion af innovative produkter, som er en vigtig del af et stærkt dansk økosystem inden for produktion.”

 

Niels Christian Nielsen

Iværksætter og professionelt bestyrelsesmedlem 

Andre Makerspaces og værkstedsfællesskaber

Når du har ideen og trangen til at skabe produktet, kan det stadig være svært at finde ud af, hvor du kan gå hen ift. faciliteter, maskiner og et miljø af ligesindede. Men der er heldigvis rigtig mange fede steder rundt om i hele Danmark.

 

Her ser du et kort over makerspaces og værkstedsfællesskaber i hele Danmark.