Vi søger kultur- og kommunikationspraktikant til foråret 2024

Vil du være vores kultur- & kommunikationspraktikant i foråret 2024?

Maker søger en kultur- & kommunikationspraktikant til foråret 2024 med fokus på udvikling, tilrettelæggelse og formidling af V-10’s kulturaktiviteter.

Brænder du for at skabe vedkommende oplevelser for bæredygtighed, fysisk iværksætteri og kulturmøder? Og har du lyst til at være en del af et levende venue for fysiske iværksættertalenter, som rummer alt fra udstillinger og workshops til festivaller og community events? Så er det netop dig, vi søger som vores næste praktikant. Her får du mulighed for at arbejde dybdegående med tilrettelæggelse, produktion og formidling af Maker V-10’s program. Vi tilbyder et alsidigt praktikforløb med rum til idéudvikling, sparring og medbestemmelse – og en plads i et ambitiøst fællesskab for fysiske iværksættere og kreative.

Hvem er Maker?

Foreningen Maker er en medlemsorganisation for fysiske iværksættere i Danmark. Vi driver et professionelt værksted i Sydhavnen, udvikler nye løsninger i store innovationsprojekter og hjælper medlemmer med at gå fra idé til produkt. Vores mission er at støtte op om fysisk iværksætteri!

Udover at være daglig arbejdsplads for mere end 40 selvstændige og iværksættere fungerer Maker V-10 som venue for spirende talenter, store virksomheder og internationale projekter. Vi gør os umage for at præsentere nye bud på bæredygtighed, spændende forslag til cirkulær økonomi eller vilde påfund med lokal produktion eller open source hardware. 

I Maker V-10 finder du således alt fra udstillinger og workshops til talks, afprøvninger, byggeri  – og ikke mindst de eksperimenter, som ikke passer i en skabelon (f.eks. en 16 meter lang drage, en 6 meter høj destilleringsplatform eller en 10 meter bred pavillon) .

Siden begyndelsen har vi haft fornøjelsen af at udstille og samarbejde med både iværksættere og mindre- og større virksomheder som f.eks. Birdie, NordicGrow, Plastic Projects, Lendager Arkitekter, GXN, Københavns Kommune, XYZ Cargo Bikes og mange andre. Og vi har lavet arrangementer og indhold til bla. Ungdommens Folkemøde, CAFx, 3daysofdesign, Kulturnatten, UIA og mange andre.

Det bedste ved mit praktikophold hos Maker var muligheden for at arbejde sammen med passionerede individer, der værdsætter kreativitet, omfavner forsøg og fejl og tager store skridt. Det var en inspirerende oplevelse, der tillod mig at udvikle mig både personligt og professionelt
Rasmus Jakobsen
Designer & Engineer

Om stillingen

Som praktikant i Maker V-10 bliver du en vigtig del af vores sekretariat. Du får mulighed for at sætte dit præg på værkstedets aktiviteter og videreudvikle vores kulturprogram. Du får ansvar for at koordinere events i dialog med medlemmer, eksterne, frivillige og leverandører samt at bidrage til udvikling og tilrettelæggelse af helt nye formater. Du vil prøve kræfter med både skriftlig såvel som visuel formidling og og komme med bud på nye koncepter til værkstedets kommunikationskanaler. Sluttelig bliver du en del af et stærkt og mangfoldigt arbejdsfællesskab, der tæller professionelle med alt fra designere til arkitekter til ingeniører til 3D print specialister og mange andre. 

Arbejdsopgaver:

 • Koordinering af events med både kulturelle og kommercielle aktører
 • Udvikling og tilrettelæggelse af nye programformater 
 • Afvikling af interne og eksterne arrangementer
 • Formidling og markedsføring af arrangementer 
 • Udarbejdelse af presse- og PR-materiale
 • Produktion af grafik og tekst til hjemmeside og SoMe-kanaler
 • Ad hoc-opgaver

Lidt om dig

 • Du interesserer dig for og har et godt kendskab til iværksætteri- og kultursektoren
 • Du kan lide at udvikle, planlægge og eksekvere større og mindre events
 • Du har en pragmatisk og samarbejdsorienteret tilgang til dit arbejde – og har ikke noget imod de praktiske opgaver, der hører med
 • Du er god til skriftlig kommunikation og har sans for visuel formidling
 • Du kan allerede bruge Adobe-programmer som Photoshop og InDesign – eller har mod på at lære det
 • Du sætter pris på fleksible arbejdstider

Vi kan tilbyde

 • Et arbejde, der skaber værdi for Københavns fysiske iværksættere
 • Konkret arbejdserfaring med eventproduktion og programlægning
 • Et kreativt og inspirerende arbejdsmiljø i unikke rammer
 • Mulighed for at afprøve dine faglige kompetencer
 • Indflydelse på egne arbejdsopgaver
 • Et omfattende netværk og en arbejdsdag blandt professionelle iværksættere og virksomheder
 • Community Breakfast, medlemsfester, fredagsbar, og andre sociale aktiviteter

Vi er åbne for at tilpasse praktikstillingen til studieordningens krav.

Hvor og hvordan

Praktikstillingen er som udgangspunkt på 37 timer med fleksibilitet over for studieorienterende opgaver. Aften- og weekendarbejde kan forekomme. Praktikstillingen er ulønnet men selvfølgelig med erkendtlighed på 3.300 kr. pr. måned med start i januar eller februar 2024 og er fordelt over et semester. Vi indkalder løbende til samtaler, så skynd dig til tasterne og send en ansøgning sammen med dit CV til info@maker-effekt.dk med teksten “Praktikant” i emnefeltet.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, så kontakt Malte Hertz Jansen, Direktør, på malte@maker-effekt.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig! 

KOSTBART IS LIVE AND ALIVE