Viadukten lukker 31. oktober 2022

Viadukten lukker 31. oktober 2022

Maker lukker Viadukten under Langebro den 31. oktober 2022. 

Det er ikke med vores gode vilje, men renoveringen af Langebro betyder desværre, at vi ikke kan blive i lokalerne. 

Vi ville elske at kunne skrive, at vi allerede nu har et nyt sted i København, som kan give plads til alle de fysiske iværksættere, aktiviteter og arrangementer, som Viadukten har rummet siden 2016. Sådan et sted har vi dog ikke fundet endnu. 

I de seneste mange måneder har vi ledt med lys og lygte efter nye lokaler – mange gange i samarbejde med Københavns Kommune og andre af vores partnere. 

Der er stadig lokaler i sigtekornet, men med denne udmelding håber vi også på, at nogle sidder med gode idéer til lokaler eller kontakter, som vi kunne gå videre med. Tøv ikke med at tage kontakt til os!

Viadukten har gennem årene været hjem for over 500 iværksættere, der på de sparsomme 250 m2 har skabt kommercielle succeser, nye tilgange til materialer og innovative nye produkter og prototyper.

Vi holder afskedsreception fredag den 28. oktober kl. 16.00 og siger farvel til Viadukten.

Tilmeld dig her: https://billetto.dk/e/afskedsreception-for-viadukten-billetter-684049 

Maker fortsætter med ufortrøden kraft – forhåbentlig snart i nye lokaler


I løbet af de seneste 15 måneder har vi samarbejdet med gode partnere om nye visioner og drømme for fysisk iværksætteri og et nyt urbant laboratorium.

Det er blevet til et stærkt samarbejde med Stykka og Xbuild om “LAB-17”.

LAB-17 skal være Københavns største udviklingslaboratorium for bæredygtige produkter til morgendagens grønne byggeri, boliger og by.

LAB-17 skal være en innovationshub for ledende aktører og iværksættere inden for bæredygtigt byggeri, bolig og by, baseret i hjertet af København. LAB’et skal være et åbent og kollaborativt udviklingshus og videnscenter til udarbejdelse af nye løsninger og koncepter for alle københavnere.

Her vil vi udvikle fremtidens løsninger og gøre København til en foregangsby for bæredygtige løsninger til by, bolig og byggeri.

Vi har præsenteret ideen og potentialet for Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune med henblik på at kunne placere det i H17B i Kødbyen.

Man kan læse mere om LAB-17 her: https://maker-effekt.dk/viadukten-lukker-31-oktober-2022/

Fra fortid til fremtid – vi vil være mere for flere


For nu er vi bare hamrende stolte af alt det, vi har opnået sammen med gode medlemmer og samarbejdspartnere i løbet af de seneste 7 år.

Vi har samlet en kort liste over nogle af de ting, vi har opnået:

 • +500 medlemmer (fysiske iværksættere, specialister og passionerede folk) gennem Viadukten

 • 40% kvinder og 60% mænd i værkstedet

 • +70 delegationer fra DK og internationalt, ca. 4.500 mennesker

 • +40.000 deltagere til Copenhagen Maker Festivaler

 • +1.500 indholdsskabere til Copenhagen Maker Festival fra hele København

 • 6 årlige Maker Meet-Up’s åbent for alle om makerkultur, skaberkraft og teknologi

 • Deltagelse på eks. Ungdommens Folkemøde, MakerFaire NV, Respond Festival, CLICK Festival, Kulturnatten, CPH Light Festival o.l.

 • Undervisningsforløb med DAC, AOF København, Københavns Kommune, Dansk Design Center, BLOXHUB mm.

 • 4 EU Horizon projekter: CIRCuiT (cirkulært byggeri), SISCODE (genanvendelse af materialer), OPEN!NEXT (open source hardware), DDMP (distribueret design og lokal produktion)

 • Projekter med AM Hub, Det Kongelig Danske Akademi, Manyone, XYZ Cargo, Stykka, Lyd by Dissing, The Washing Machine Project, Dansk Industri, IDA og mange flere

 • Og med støtte fra Københavns Kommune, Otto Mønsted Fond, Otto Bruuns Fond, Fogs Fond, Tuborgfondet, Spar Nord, Realdania, Jubilæumsfonden og mange andre


Vi glæder os til at slå dørene op til et nyt sted – og til at løfte fysisk iværksætteri og bæredygtig produktudvikling til nye højder.

 

Mange kærlige hilsner fra hele holdet i Maker

Asger, Nanna, Rasmus, Solborg og Malte

LAB-17 in the Meatpacking District in Copenhagen
KOSTBART