Projekter

Vi arbejder hele tiden på at blive dygtigere og klogere for både at kunne skubbe til nogle af de agendaer, som stadig bliver vigtigere for samfundet og samtidig give værdifuld ny viden videre til vores medlemmer. 

 

Derfor er vi engagerede i en række forskellige projekter, som du kan læse mere om herunder. Har du spørgsmål eller vil vide mere om projekterne, er du altid velkommen til at kontakte os.

MAKER:BÆREDYGTIGHED

CIRCuiT

CIRcUIT har til formål at levere innovative, cirkulære løsninger, der kan accelerere den cirkulære omstilling af byggeriet. Projektet er forankret i Københavns Kommune med partnere på tværs af EU, og Maker er, med afsæt i Viadukten, med som praktisk partner. Her leder vi blandt andet innovationscamps med fokus på modulært byggeri, der kan skilles ad. Vi søger også efter talenter i det danske iværksættermiljø, der kan være med til at designe fremtidens cirkulære designløsninger. Er det dig? Så kontakt os.

 

Læs mere om projektet her: https://www.circuit-project.eu 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation programme under grant agreement No 821201.

EU Flag

 

Projektansvarlig: Asger Nørregaard Rasmussen.

Kontakt: asger@maker-effekt.dk 

Varighed: Juni 2019 til Maj 2023

SISCODE

Med SISCODE er vi med til at undersøge og teste, hvordan co-creation kan være med til at skubbe til udviklingen og skaleringen af bæredygtige samfundstiltag på tværs af EU. Vi har med udgangspunkt i plastikgenanvendelse arbejdet på lokalt forankrede genanvendelses- og designløsninger og har talt med borgere i København, makere, producenter af plast, beslutningstagere og mange flere for at finde en model til at samskabe flere bæredygtige løsninger til samfundet.

 

Se en video af projektet her

 

Læs mere om projektet her: https://siscodeproject.eu 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation programme under grant agreement No 788217.

EU Flag

 

Projektansvarlig: Asger Nørregaard Rasmussen.

Kontakt: asger@maker-effekt.dk 

Varighed: Maj 2018 til April 2021

MAKER:DEL

Hvordan skaber virksomheder Open Source forretningsmodeller for hardware produkter? Med OPEN NEXT arbejder vi på tværs af EU om at designe, teste og implementere Open Source hardware udvikling sammen med en lang række af partnere, der tæller små og mellemstore virksomheder, forskningsinstitutioner og værkstedsfællesskaber. 

 

 

I Danmark samarbejder vi med Stykka og XYZ Cargo om at udvikle nye produkter, der kan være med til at rykke ved forståelsen af den ordinære forretning, kombineret med en værdifuld åbenhed i tilgang, design og lokal produktion.

 

Hvis det lyder som en interessant tilgang for din virksomhed, tag endelig fat i os. 

 

Læs mere på https://opennext.eu/

 

Funding

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no. 869984.

 

EU Flag

 

Projektansvarlig: Malte Hertz Jansen.

Kontakt: malte@maker-effekt.dk 

Varighed: August 2019 til August 2022

Maker Festival

Til den årlige Maker Festival inviterer vi borgere i alle aldre til en fejring af maker-kulturen. Festivalen vender vrangen ud på de mange skaber-miljøer, der findes over hele Danmark – og verden – og viser, at alle kan blive makere.

 

Oplev, hvor særligt det er at skabe, undersøge og opfinde. Kom med ind i en verden af kreativ og innovativ teknologipraksis, folkeforskning og urbant entreprenørskab i krydsfeltet mellem tech, kunst, design og maker-kultur på en tilgængelig, håndgribelig og inspirerende måde.

 

Projektansvarlig: Malte Hertz Jansen.

Kontakt: malte@maker-effekt.dk

MAKER:LOKALT

ViaduktenForeningen Maker driver værkstedsfællesskabet Viadukten, der er et makerspace placeret helt unikt inde under Langebro. Udover at være et fysisk laboratorium og mødested for vores medlemmer, er værkstedet også centrum for alle vores øvrige projekter. Det er nemlig her, hvor vi tester, leder, opdager og udvikler – f.eks. i vores EU-projekter.

 

Som medlem af foreningen har du adgang én gang om måneden og kan derudover tilvælge adgang i hverdagen. Kig forbi eller kontakt os for en rundvisning.

 

Se mere om Viadukten her.

 

Kontakt værkfører Asger Nørregaard Rasmussen 
asger@maker-effekt.dk

Distributed Design Platform (DDP) har til formål at professionalisere og fremvise nye kreative projekter inden for maker- og designområdet. Her fremhæves iværksættere, der arbejder med produktion og design i en digitaliseret verden.

Projektet hylder, understøtter og inspirerer gennem tvær-europæiske samarbejder, som er fokuseret omkring mobilitet og distribution af design og produkter på nye digitale markeder. Distributed Design Market Platform bygger både på online og offline aktiviteter, såsom events, distribuerede ressourcer, workshops, festivaler mm. 

 

Projektansvarlig: Asger Nørregaard Rasmussen.

Kontakt: asger@maker-effekt.dk 

Varighed: Januar 2018 til December 2021

Translate »